Stoere herfstsalade met mosselen
Deze lekkere pittige salade is de perfect voor na een stevige (strand)wandeling.
Aan de slag
Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.
Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Scheur het brood in kleine stukjes.
Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.
Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 2 el olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.
Klop ondertussen een dressing van de azijn, de rest van de olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing. Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Stoere herfstsalade met mosselen
Deze lekkere pittige salade is de perfect voor na een stevige (strand)wandeling.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml water en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig.
Snijd ondertussen de chorizoplakjes doormidden. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Scheur het brood in kleine stukjes.
Verhit een droge koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 5 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Giet ondertussen de mosselen af en haal de helft uit de schelp.
Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg 2 el olie aan het achtergebleven bakvet toe en bak de broodstukjes in 5 min. knapperig. Schep regelmatig om.
Klop ondertussen een dressing van de azijn, de rest van de olie en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een ruime schaal de sla, chorizo, appel en het mosselvlees met de dressing. Verdeel de croutons en de rest van de mosselen in de schelp erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
400 ml kraanwater
100 g chorizo (plakjes)
2 jazz-appels
1 petit beurre brood
6 el traditionele olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 tl vloeibare honing
300 g gemengde sla
Dit heb je nodig
mossel- of soeppan
keukenpapier