Koolraap

De vraag naar koolraap groeit als eh, kool. En da’s niet gek, want de dikbuikige knol smaakt heerlijk en zit vol vitaminen. Maak er een stampotje mee, of verwerk ‘m in een stoofschotel.

Wat is koolraap?

Wat is koolraap?

In tegenstelling tot zijn bijna-naamgenoten knolraap en koolrabi , is koolraap een echte herfst- en wintergroente. De kool groeit gedeeltelijk onder de grond en is waarschijnlijk ontstaan uit een kruising tussen de knolraap en de kool. Wokken, koken, bakken, in de airfryer of op de barbecue: met koolraap kan je bijna alle kanten op.

Hoe smaakt koolraap?

Hoe smaakt koolraap?

De smaak van koolraap is zacht en licht zoetig. Qua textuur heeft de koolraap iets weg van een aardappel, maar dan net wat zachter. Althans, als je hem gekookt eet. Koolraap kan namelijk ook rauw gegeten worden. Dan is de smaak fris en wat pittiger.

Is koolraap gezond?

Is koolraap gezond?

Koolraap is een groente, dus is sowieso een gezonde keuze. Koolraap is rijk aan verschillende vitamine en mineralen en bevat vooral een grote hoeveelheid aan vitamine C. En dat kunnen we in het najaar zeker wel gebruiken!

Hoe bewaar je koolraap?

Hoe bewaar je koolraap?

Een verse, ongesneden koolraap blijft wel tot 6 weken goed. De groente is niet dol op koude temperaturen, dus je kan hem het best gewoon op de fruitschaal leggen. Is je koolraap al gesneden? Bewaar hem dan goed luchtdicht in de koelkast.

Ingrediënten

Bereiding

Direct aan de slag