Kip met notenkorst uit de oven en koolraaptagliatelle
Wie is er niet gek op kip met een krokant korstje? Helemaal fijn als die korst is gemaakt van noten. Serveer het geheel op een bedje van koolraaptagliatelle et voilà: paleo smaakte nog nooit zo goed!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in dunne parten. Snijd de steel en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en snijd die in 2 parten (per 2 personen). Meng de ui met de venkel, ⅓ van de olie, peper en eventueel zeezout en verdeel over een kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citroenparten ertussen en bak 20 min. in de oven.
Maal ondertussen de notenmix, knoflook en peterselie fijn in de hakmolen.
Halveer de kipfilet in de lengte. Leg de filets tussen de vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat.
Besmeer de kipfilet met de mosterd en verdeel het notenmengsel erover. Besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zeezout. Schep halverwege de groente om en verdeel de kipfilet naast de groente over de bakplaat. Bak nog 10 min. tot de kip gaar is.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de koolraaptagliatelle al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de groente, rucola en citroenrasp toe en verdeel over borden. Verdeel de kip erover, bestrooi met het venkelgroen en serveer met de partjes citroen.
Kip met notenkorst uit de oven en koolraaptagliatelle
Wie is er niet gek op kip met een krokant korstje? Helemaal fijn als die korst is gemaakt van noten. Serveer het geheel op een bedje van koolraaptagliatelle et voilà: paleo smaakte nog nooit zo goed!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in dunne parten. Snijd de steel en een stukje van de onderkant van de venkelknol, bewaar het venkelgroen. Halveer de knol in de lengte en snijd in dunne partjes.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht en snijd die in 2 parten (per 2 personen). Meng de ui met de venkel, ⅓ van de olie, peper en eventueel zeezout en verdeel over een kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citroenparten ertussen en bak 20 min. in de oven.
Maal ondertussen de notenmix, knoflook en peterselie fijn in de hakmolen.
Halveer de kipfilet in de lengte. Leg de filets tussen de vellen vershoudfolie en sla met een koekenpan plat.
Besmeer de kipfilet met de mosterd en verdeel het notenmengsel erover. Besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zeezout. Schep halverwege de groente om en verdeel de kipfilet naast de groente over de bakplaat. Bak nog 10 min. tot de kip gaar is.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de koolraaptagliatelle al omscheppend 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de groente, rucola en citroenrasp toe en verdeel over borden. Verdeel de kip erover, bestrooi met het venkelgroen en serveer met de partjes citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 venkelknol
½ citroen
3 el milde olijfolie
30 g ongebrande ongezouten notenmix
1 teen knoflook
7½ g verse platte peterselie
200 g scharrelkipfilets
1 el dijonmosterd
400 g koolraap tagliatelle
40 g rucola
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen
vershoudfolie