Zalmpakketje uit de oven met pasta
Gaar je de zalm in pakketjes in de oven, dan gaat er niets van de smaak verloren. En door de toevoeging van bouillon, boter, venkel, kruiden en tomaat ontstaat er als vanzelf een heerlijk sausje voor de pasta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalmfilet in het gewenste aantal stukken. Snijd het houtachtige uiteinde van de groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de harde onderkant, het groen en stengels van de venkel, bewaar het groen en de stelen. Snijd de venkel in de lengte doormidden en schaaf met een (blok)rasp in dunne plakjes. Snijd de citroen in 4 parten.
Los de helft van het groentebouillonblokje op in het kokende water. Leg de zalmfilets op de vellen bakpapier en verdeel de asperges, venkel, citroen, cherrytomaten, gepelde tenen knoflook, boter en salieblaadjes erover. Breng op smaak met peper en zout. Schep er per pakketje 3-4 el bouillon overheen en vouw het papier dicht. Zet de pakketjes op een bakplaat 10-12 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pakketjes uit de oven en open ze voorzichtig (pas op voor hete stoom). Prak de tenen knoflook met een vork en meng met het braadvocht uit de pakketjes door de pasta. Verdeel over de borden. Knijp het citroenpart erover uit. Verdeel de inhoud van de pakketjes over de borden pasta, trek hierbij de zalm iets los. Bestrooi het geheel met het achtergehouden venkelgroen.
Zalmpakketje uit de oven met pasta
Gaar je de zalm in pakketjes in de oven, dan gaat er niets van de smaak verloren. En door de toevoeging van bouillon, boter, venkel, kruiden en tomaat ontstaat er als vanzelf een heerlijk sausje voor de pasta.
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
18 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zalmfilet in het gewenste aantal stukken. Snijd het houtachtige uiteinde van de groene asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de harde onderkant, het groen en stengels van de venkel, bewaar het groen en de stelen. Snijd de venkel in de lengte doormidden en schaaf met een (blok)rasp in dunne plakjes. Snijd de citroen in 4 parten.
Los de helft van het groentebouillonblokje op in het kokende water. Leg de zalmfilets op de vellen bakpapier en verdeel de asperges, venkel, citroen, cherrytomaten, gepelde tenen knoflook, boter en salieblaadjes erover. Breng op smaak met peper en zout. Schep er per pakketje 3-4 el bouillon overheen en vouw het papier dicht. Zet de pakketjes op een bakplaat 10-12 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pakketjes uit de oven en open ze voorzichtig (pas op voor hete stoom). Prak de tenen knoflook met een vork en meng met het braadvocht uit de pakketjes door de pasta. Verdeel over de borden. Knijp het citroenpart erover uit. Verdeel de inhoud van de pakketjes over de borden pasta, trek hierbij de zalm iets los. Bestrooi het geheel met het achtergehouden venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
580 g verse zalmfilets
350 g groene asperges
1 venkelknol
1 citroen
½ groentebouillonblokje
150 ml kokend water
250 g cherrytomaten
4 tenen knoflook
4 el ongezouten roomboter
20 g Italiaanse kruidenmix
500 g verse tagliatelle all'uovo
Dit heb je nodig
bakpapier