Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm
bewaar
bewaar

Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm

Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!

17 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de courgette in stukjes. Doe met het citroenrasp, 3 el citroensap, de ricotta, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus.

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges, knoflook, doperwten, peper en eventueel zout 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de munt in reepjes. Giet de pasta af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Meng de courgettesaus door de pasta.

Voeg wat kookvocht toe als de saus te droog is. Schep de groenten door de pasta en verdeel de zalmflakes en munt erover.

combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met courgettesaus & warmgerookte zalm

Kies voor een avondje Italiaans. Kies voor pasta met groente en vis!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig