Pasta Alfredo
Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel: boter, kaas en pasta zoals tagliatelle. Of zoals in het origineel: fettucini.
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en flink wat zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de boter in stukjes. Rasp de kaas fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine: hoe fijner de kaas, hoe beter de saus lukt. Verwarm als het kan je (pasta)borden alvast voor.
Schep als de pasta een paar minuten kookt 200 ml van het kookvocht uit de pan. Schenk 150 ml van het hete kookvocht in een hapjespan. Laat al roerend met een garde de stukjes boter 1 voor 1 op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 g kaas toe (per 4 personen) en blijf ondertussen goed roeren tot alles gesmolten is en je een dunne, homogene kaassaus hebt.
Giet de pasta af en schep goed door de kaassaus zodat de tagliatelle rondom bedekt is met saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en gemalen zwarte peper. Serveer direct.
Pasta Alfredo
Met maar 3 ingrediënten tover je dit magische bord pasta zó op tafel: boter, kaas en pasta zoals tagliatelle. Of zoals in het origineel: fettucini.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan met water en flink wat zout aan de kook en kook de tagliatelle in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de boter in stukjes. Rasp de kaas fijn. Gebruik eventueel een keukenmachine: hoe fijner de kaas, hoe beter de saus lukt. Verwarm als het kan je (pasta)borden alvast voor.
Schep als de pasta een paar minuten kookt 200 ml van het kookvocht uit de pan. Schenk 150 ml van het hete kookvocht in een hapjespan. Laat al roerend met een garde de stukjes boter 1 voor 1 op laag vuur in het kookvocht smelten. Voeg vervolgens beetje bij beetje 100 g kaas toe (per 4 personen) en blijf ondertussen goed roeren tot alles gesmolten is en je een dunne, homogene kaassaus hebt.
Giet de pasta af en schep goed door de kaassaus zodat de tagliatelle rondom bedekt is met saus. Voeg eventueel extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met de rest van de kaas en gemalen zwarte peper. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g De Cecco Tagliatelle all'uovo
75 g ongezouten roomboter
125 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine
garde