Vegan pasta pesto
Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
Vegan pasta pesto
Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.
Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g De Cecco Linguine n° 7
40 g pijnboompitten
50 g Violife Prosociano wedge
1 teen knoflook
100 ml extra vierge olijfolie
30 g verse basilicum
100 g koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker