Vegan pasta pesto
bewaar
bewaar

Vegan pasta pesto

Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de vegan kaas. Maal de pijnboompitten, vegan kaas, knoflook en olijfolie in de hoge beker en pureer. Voeg de blaadjes van de basilicum toe en maal kort tot pesto.

Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

combinatietipLekker met gegrilde groene asperges of een salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan pasta pesto

Vegan of niet: pasta pesto is een klassieker die je geproefd moet hebben.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig