Linguine met romige pompoen-kaassaus
Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).
Aan de slag
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 10-12 min. in water met eventueel zout gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de salie en knoflook fijn.
Doe de pompoen met de knoflook, salie en ¾ van de gormas in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de linguine met de pompoensaus. Schep de rucola erdoor. Verdeel over borden. Garneer met de pompoenpitten en de rest van de gormas.
Linguine met romige pompoen-kaassaus
Een onweerstaanbaar romige pasta door de toevoeging van gormas (= gorgonzola + mascarpone).
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 10-12 min. in water met eventueel zout gaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de salie en knoflook fijn.
Doe de pompoen met de knoflook, salie en ¾ van de gormas in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de linguine met de pompoensaus. Schep de rucola erdoor. Verdeel over borden. Garneer met de pompoenpitten en de rest van de gormas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g De Cecco Linguine n° 7
400 g koelverse pompoenstukjes
20 g pompoenpitten
4 blaadjes verse salie
1 teen knoflook
100 g gormas
40 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker