Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat de dubbel gedopt zijn. Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.
Eenpersoons kipsaltimbocca met linguine
Dit klassieke Italiaanse gerecht staat al in 15 minuten op tafel. En hoef je met niemand te delen!
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Dop de ontdooide tuinbonen zodat de dubbel gedopt zijn. Bewaar drie blaadjes (per persoon) en snijd de rest van de salie fijn. Bestrooi de kip rondom met peper, zout en de fijngesneden salie. Wikkel de plakken ham eromheen.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Bak ook kort de blaadjes salie mee en neem uit de pan. Blus af met de wijn. Halveer de tomaten in de lengte. Voeg de tuinerwten en tomaten toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 3-4 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af. Neem de kip uit de pan. Schep de pasta door de saus en op een bord. Leg daar de kip en de gebakken blaadjes salie op.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g De Cecco Linguine n° 7
75 g diepvries tuinbonen
5 blaadjes verse salie
1 Des Champs Vert scharrel maiskipfilet
2 plakken prosciutto crudo
1 el ongezouten roomboter
½ el milde olijfolie
50 ml droge witte wijn
100 g snoeptomaatjes