Stamppot van aardappel en koolraap
Zachte en sterke smaken gaan heel goed samen in deze stamppot.
Aan de slag
Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin. Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.
Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Stamppot van aardappel en koolraap
Zachte en sterke smaken gaan heel goed samen in deze stamppot.
bijgerecht
null personen
180 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen en koolraap in water met zout in 15-20 min. gaar. Giet ze af en laat ze daarna een paar minuten droogstomen. Doe ze terug in de pan.
Zet ondertussen een kleine pan op middelhoog vuur en doe de melk en de kruidnagels erin. Plet de knoflookteen met de zijkant van een mes en voeg toe aan de melk en kruidnagels. Breng zachtjes aan de kook en neem vervolgens van het vuur.
Verwijder de kruidnagels en knoflook uit de melk. Giet de melk over de gekookte aardappelen en stamp met een pureestamper tot een puree. Roer de bieslook door de puree. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Roer de boter door de puree en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
250 g koolrapen
12½ g verse bieslook
100 ml halfvolle melk
3 kruidnagels
1 teen knoflook
1 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper