Stamppot boerenkool
Een makkelijke versie van de stamppot der stamppotten: boerenkool! Dit recept kun je eenvoudig aanvullen met je favoriete stukje (vega)vlees, vis of kip.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in gezouten water in 20 min. gaar. Giet af.
Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5-7 min. tot knapperig. Schep af en toe om. Verwarm de melk op laag vuur maar laat niet koken.
Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot een puree. Voeg de warme melk, gebakken spekjes en boter toe. Roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden.
Stamppot boerenkool
Een makkelijke versie van de stamppot der stamppotten: boerenkool! Dit recept kun je eenvoudig aanvullen met je favoriete stukje (vega)vlees, vis of kip.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook samen met de boerenkool in gezouten water in 20 min. gaar. Giet af.
Verhit een pan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 5-7 min. tot knapperig. Schep af en toe om. Verwarm de melk op laag vuur maar laat niet koken.
Stamp de aardappelen en de boerenkool met de pureestamper tot een puree. Voeg de warme melk, gebakken spekjes en boter toe. Roer goed door tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot over de borden.
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
600 g verse boerenkool
200 g gerookte spekreepjes
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
pureestamper