Boerenkool met worst en spekjes
Of je worst lust! Geniet vanavond weer eens ouderwets van een goed bord boerenkool met worst én spekjes.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het bouillontablet met het water en voeg toe aan de uien. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.
Boerenkool met worst en spekjes
Of je worst lust! Geniet vanavond weer eens ouderwets van een goed bord boerenkool met worst én spekjes.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het bouillontablet met het water en voeg toe aan de uien. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g gesneden boerenkool
1 Gelderse rookworst
150 g gerookte spekreepjes
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
200 ml water
½ rundvleesbouillontablet
125 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper