Boerenkool met Zaanlander rookworst en spekjes van Irene Schouten
Waar Irene Schouten na een winterse training het meest zin in heeft? Deze stevige boerenkoolstamppot met Zaanlander rookworst en spekjes! Zin in meer kaas? Meng er dan wat belegen kaasblokjes doorheen na het stampen.
Aan de slag
Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het bouillonblokje met het water en voeg toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.
Boerenkool met Zaanlander rookworst en spekjes van Irene Schouten
Waar Irene Schouten na een winterse training het meest zin in heeft? Deze stevige boerenkoolstamppot met Zaanlander rookworst en spekjes! Zin in meer kaas? Meng er dan wat belegen kaasblokjes doorheen na het stampen.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een ruime pan in 20 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur bruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog vuur tot de ui begint te karamelliseren. Meng het bouillonblokje met het water en voeg toe aan de ui. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de rookworst, spekjes en uienjus.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg stamppot aardappelen
500 g verse boerenkool
250 g rookworsten met Zaanlander kaas
150 g gerookte spekreepjes
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
½ rundvleesbouillontablet
200 ml water
125 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper