Hutspot met spekjes
Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot. Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.
Hutspot met spekjes
Deze klassieker wordt nog lekkerder met krokante spekjes on top!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroenten in een ruime pan met water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 7 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar het spekvet.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree. Voeg de melk, boter en het spekvet toe en roer door de hutspot. Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de spekjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg iets kruimige aardappel
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
250 g spekreepjes
100 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenpapier
pureestamper