Hutspot met speklapjes
Zin in hutspot? Top! Vandaag bakken we er een speklapje bij en hop, in een halfuurtje zit je aan tafel.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook met de hutspotgroente in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 7-8 min. Schep af en toe om. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Halveer de speklapjes. Bak ze in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gebakken uien weer toe aan de pan en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de speklapje en uien erover.
Hutspot met speklapjes
Zin in hutspot? Top! Vandaag bakken we er een speklapje bij en hop, in een halfuurtje zit je aan tafel.
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook met de hutspotgroente in 20 min. gaar. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht. Voeg het kookvocht toe en stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien 7-8 min. Schep af en toe om. Schep uit de pan, maar laat het bakvet zitten. Halveer de speklapjes. Bak ze in dezelfde pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gebakken uien weer toe aan de pan en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Verdeel de speklapje en uien erover.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g verse gesneden hutspotgroenten
2 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
2 speklapjes
Dit heb je nodig
pureestamper