Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis
Van de mooiste winterpenen maakt chef Hugo Kennis een Hollandse stamppot met de Koreaanse smaakmaker: kimchi.
Aan de slag
Doe de sojasaus, ketjap manis en sesamolie in een kom. Snijd de knoflook grof, schil en rasp de gember en roer erdoor. Leg de speklapjes 20 min. in de marinade. Draai halverwege om.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne, halve ringen.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de winterpeenplakjes tot ze karamelliseren, schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de ui toe en bak nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de speklapjes 6 min. Keer regelmatig. Blus af met de marinade en laat nog 1 min. koken.
Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp ze met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep de gekaramelliseerde peen en ui, ¾ van de bosui en de kimchi door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden, leg op elk bord een speklapje en bestrooi met de rest van de bosui.
Stamppot met winterpeen, kimchi en speklapjes van Hugo Kennis
Van de mooiste winterpenen maakt chef Hugo Kennis een Hollandse stamppot met de Koreaanse smaakmaker: kimchi.
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de sojasaus, ketjap manis en sesamolie in een kom. Snijd de knoflook grof, schil en rasp de gember en roer erdoor. Leg de speklapjes 20 min. in de marinade. Draai halverwege om.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Snijd de uien in dunne, halve ringen.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de winterpeenplakjes tot ze karamelliseren, schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de ui toe en bak nog 15 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de speklapjes 6 min. Keer regelmatig. Blus af met de marinade en laat nog 1 min. koken.
Giet de aardappelen af, maar vang 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp ze met de pureestamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te droog is. Schep de gekaramelliseerde peen en ui, ¾ van de bosui en de kimchi door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden, leg op elk bord een speklapje en bestrooi met de rest van de bosui.
resttip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el sojasaus
3 el ketjap manis
1½ el sesamolie
3 tenen knoflook
30 g verse gember
4 speklapjes
1¼ kg kruimige aardappel
500 g winterpeen
3 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
3 bosuitjes
2 el Kesbeke Kimchi
Dit heb je nodig
pureestamper