Stamppot kabeljauw en waterkers van Hugo Kennis
Deze stamppot is anders dan je misschien gewend bent: je maakt 'm met kabeljauw gekruid met o.a. rode peper, gember, limoen en sesamolie. Probeer dit recept dan ook eens met witte miso en sojasaus!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak, snijd de aardappelen en pastinaak in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de halve vrucht uit. Snijd de rest van de limoen in parten. Snijd de rode peper grof. Doe het limoenrasp in de hakmolen van de staafmixer met de ongeschilde gember, knoflook, het limoensap en de sesamolie en maal tot een puree. Smeer de kabeljauwhaasjes er rondom mee in. Leg in de ovenschaal en bak 10-15 min. in de oven tot net gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog tot hoog vuur, schep af en toe om.
Giet de aardappel en pastinaak af en stamp met de melk tot een smeuïge puree, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gebakken ui erdoor.
Haal de kabeljauw uit de oven. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de waterkers, kabeljauwhaasjes en limoenpartjes erover en schep eventueel aanhangende saus erover.
Stamppot kabeljauw en waterkers van Hugo Kennis
Deze stamppot is anders dan je misschien gewend bent: je maakt 'm met kabeljauw gekruid met o.a. rode peper, gember, limoen en sesamolie. Probeer dit recept dan ook eens met witte miso en sojasaus!
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak, snijd de aardappelen en pastinaak in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
Boen de helft van de limoenen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers de halve vrucht uit. Snijd de rest van de limoen in parten. Snijd de rode peper grof. Doe het limoenrasp in de hakmolen van de staafmixer met de ongeschilde gember, knoflook, het limoensap en de sesamolie en maal tot een puree. Smeer de kabeljauwhaasjes er rondom mee in. Leg in de ovenschaal en bak 10-15 min. in de oven tot net gaar.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui 10 min. op middelhoog tot hoog vuur, schep af en toe om.
Giet de aardappel en pastinaak af en stamp met de melk tot een smeuïge puree, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de gebakken ui erdoor.
Haal de kabeljauw uit de oven. Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de waterkers, kabeljauwhaasjes en limoenpartjes erover en schep eventueel aanhangende saus erover.
serveertip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g biologische pastinaken
600 g kruimige aardappelen
1 limoen
1 rode peper
30 g gember
1 teen knoflook
2 el sesamolie
520 g kabeljauwhaasjes
3 middelgrote uien
2 el milde olijfolie
100 ml halfvolle melk
75 g biologische waterkers
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grote ovenschaal (20 x 30 cm)