IJsbergsla stamppot met kerrie-kikkererwten
Er gaat niets boven een goed bord stamppot, maar soms wil je wel eens wat anders. Deze stamppot met kikkererwten, kerrie en ijsbergsla is een leuke variatie op de traditionele Hollandse kost.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de knoflook en ⅓ van de kerriepoeder toe en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de rest van de kerrie in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Snijd de ijsbergsla in repen. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op en stamp tot een grove puree. Voeg de melk en eventueel wat kookvocht toe, zet de pan op laag vuur en meng de ijsbergsla er in delen door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken ui en kikkererwten erover.
IJsbergsla stamppot met kerrie-kikkererwten
Er gaat niets boven een goed bord stamppot, maar soms wil je wel eens wat anders. Deze stamppot met kikkererwten, kerrie en ijsbergsla is een leuke variatie op de traditionele Hollandse kost.
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de knoflook en ⅓ van de kerriepoeder toe en bak 5 min. mee.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de rest van de kerrie in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Snijd de ijsbergsla in repen. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op en stamp tot een grove puree. Voeg de melk en eventueel wat kookvocht toe, zet de pan op laag vuur en meng de ijsbergsla er in delen door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken ui en kikkererwten erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
3 tl kerriepoeder
400 g kikkererwten in blik
800 g krop ijsbergsla
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
keukenpapier
pureestamper