IJsbergsla stamppot met kerrie-kikkererwten
bewaar
bewaar

IJsbergsla stamppot met kerrie-kikkererwten

Er gaat niets boven een goed bord stamppot, maar soms wil je wel eens wat anders. Deze stamppot met kikkererwten, kerrie en ijsbergsla is een leuke variatie op de traditionele Hollandse kost.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Kook in een ruime pan in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 15 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de knoflook en ⅓ van de kerriepoeder toe en bak 5 min. mee.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de rest van de kerrie in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

Snijd de ijsbergsla in repen. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op en stamp tot een grove puree. Voeg de melk en eventueel wat kookvocht toe, zet de pan op laag vuur en meng de ijsbergsla er in delen door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken ui en kikkererwten erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

IJsbergsla stamppot met kerrie-kikkererwten

Er gaat niets boven een goed bord stamppot, maar soms wil je wel eens wat anders. Deze stamppot met kikkererwten, kerrie en ijsbergsla is een leuke variatie op de traditionele Hollandse kost.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig