Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
Mix kerrie met gehakt en maak er kerrie-gehaktballetjes van. Bij de hutspot en smullen maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.
Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
Mix kerrie met gehakt en maak er kerrie-gehaktballetjes van. Bij de hutspot en smullen maar!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
400 g winterpeen
3 el milde olijfolie
2 el kerriepoeder
250 g rundersoepballetjes
1 kg iets kruimige aardappel
50 g ongezouten roomboter
150 ml volle melk
30 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper