Geroosterde hutspot met runderbraadworst
Door je wortel en ui te roosteren in de oven krijgen ze extra veel smaak. Zo wordt je hutspot wel heel erg lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes. Snijd de uien elk in 8 parten en halveer de knoflookbol in de breedte. Verdeel de winterpeen, ui en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schep om met de kaneel, ⅔ van de olie en peper. Bak ca. 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten op middelhoog vuur in 13 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de warme melk met de pureestamper tot puree. Neem de groenten uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit de schil en schep samen met de groente door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Snijd de braadworst in plakjes en serveer bij de hutspot. Serveer de jus apart erbij.
Geroosterde hutspot met runderbraadworst
Door je wortel en ui te roosteren in de oven krijgen ze extra veel smaak. Zo wordt je hutspot wel heel erg lekker.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes. Snijd de uien elk in 8 parten en halveer de knoflookbol in de breedte. Verdeel de winterpeen, ui en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schep om met de kaneel, ⅔ van de olie en peper. Bak ca. 25 min. onder in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan met water in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten op middelhoog vuur in 13 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Roer de bloem met een garde door het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op middelhoog vuur.
Verwarm ondertussen de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de warme melk met de pureestamper tot puree. Neem de groenten uit de oven. Knijp de tenen knoflook uit de schil en schep samen met de groente door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot over borden. Snijd de braadworst in plakjes en serveer bij de hutspot. Serveer de jus apart erbij.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g winterpenen
5 middelgrote uien
1 bol knoflook
½ el gemalen kaneel
3 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
4 runderbraadworsten
1 el tarwebloem
150 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper