Hutspot met gehaktbal
Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Hutspot met gehaktbal
Dit is me toch een potje lekker: ouderwetse hutspot met gehaktbal. Stampen maar!
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt met het ei, peper en eventueel zout. Draai er met vochtige handen gelijke ballen van. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen in 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 25 min. gaar. Keer regelmatig.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe in een ruime pan water. Voeg de hutspotgroenten toe en kook in 20 min. gaar.
Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken. Bereid de jus met het water volgens de aanwijzing op de verpakking.
Giet de aardappelen en de groenten af, doe terug in de pan en stamp met de pureestamper tot puree. Voeg de melk en de rest van de boter toe en roer door de hutspot. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
1 wit scharrelei
50 g ongezouten roomboter
1 kg iets kruimige aardappel
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
200 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
102 g krachtige jus naturel in zakje
300 ml water
Dit heb je nodig
pureestamper