Gehaktbal in jus met spruitjes en aardappelen
Gewoon 'ff makkelijk' voor doordeweeks: gehaktballen met jus, aardappeltjes en groenten. Dat is het antwoord op: wat eten we vandaag?
Aan de slag
Smelt de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen 5 min. rondom bruin. Voeg het zakje jus en het water toe, roer door en laat 20-25 min. braden met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper. Keer de gehaktballen af en toe.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Kook de spruitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met peper en eventueel zout. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en spruitjes over borden. Schep de jus over de gehaktballen.
Gehaktbal in jus met spruitjes en aardappelen
Gewoon 'ff makkelijk' voor doordeweeks: gehaktballen met jus, aardappeltjes en groenten. Dat is het antwoord op: wat eten we vandaag?
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een hapjespan en bak de gehaktballen 5 min. rondom bruin. Voeg het zakje jus en het water toe, roer door en laat 20-25 min. braden met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper. Keer de gehaktballen af en toe.
Schil en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af en laat droogstomen in de pan.
Kook de spruitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met peper en eventueel zout. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en spruitjes over borden. Schep de jus over de gehaktballen.
variatietip:
variatietip:
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
4 slagersgehaktballen
1 zakje krachtige rundvlees jus
300 ml water
1 kg iets kruimige aardappel
700 g geschoonde spruitjes