Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Maak de kaassaus. Verhit de rest van de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.
Slavink met gekookte aardappelen en bloemkool
Wie oerhollandse pot zegt, zegt onder meer slavink met gekookte aardappelen en bloemkool. Mét een heerlijke kaassaus.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 15 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Maak de kaassaus. Verhit de rest van de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de melk in delen toe en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de bloemkool in gelijke roosjes en kook in 6 min. beetgaar. Verdeel de kaassaus over de bloemkool en serveer met de aardappelen en slavinken.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
4 varkensslavinken
50 g ongezouten roomboter
2 el tarwebloem
250 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
75 g De Zaanse Hoeve pittig 45+ geraspte kaas
1 bloemkool