Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.
Geroosterde bloemkool met slavink en aardappelpuree
We koken de bloemkool net, maar roosteren 'm in de oven met knoflook. Extra lekker!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel samen met de helft van de olie, peper en eventueel zout over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflooktenen met een mes. Leg bij de bloemkool. Rooster in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in ca. 20 min. rondom goudbruin en gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree.
Verdeel de puree, bloemkool en slavinken over de borden.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg biologische iets kruimige aardappel
1 AH Biologisch bloemkool
1 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
4 varkensslavinken
150 ml biologische halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier