Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy
Verrassende stamppot maken? Dit recept van London Loy voor stamppot boerenkool met spekjes heeft een heerlijke masala-roomsaus waar je je vingers bij op eet!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Voeg na 15 min. de boerenkool toe.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5-7 min. krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de kaas, garam masala en peper door de slagroom. Laat 6-8 min. inkoken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Voeg de boter en mosterd toe en roer tot de boter is gesmolten. Schep de helft van de spekjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot met de garam masala-roomsaus en de rest van de spekjes. Serveer direct.
Stamppot boerenkool met masala-roomsaus en spekjes van London Loy
Verrassende stamppot maken? Dit recept van London Loy voor stamppot boerenkool met spekjes heeft een heerlijke masala-roomsaus waar je je vingers bij op eet!
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Voeg na 15 min. de boerenkool toe.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur in 5-7 min. krokant. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwarm ondertussen de slagroom in een steelpan op middelhoog vuur. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer de kaas, garam masala en peper door de slagroom. Laat 6-8 min. inkoken.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp met de pureestamper tot een stamppot. Voeg de boter en mosterd toe en roer tot de boter is gesmolten. Schep de helft van de spekjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot met de garam masala-roomsaus en de rest van de spekjes. Serveer direct.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Biologisch iets kruimige aardappel
600 g diepvries biologische boerenkool
200 g AH Biologisch gerookte spekreepjes
250 ml biologische verse slagroom
100 g biologische parmigiano reggiano
1 el garam masala
50 g biologische ongezouten roomboter
1 el milde mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper