Stamppot boerenkool met geroosterde pompoen, spek en walnoten
Boerenkoolstamp met een twist.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig. Verhit de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en roer de warme melk en de boter erdoor.
Zet de pan op laag vuur en meng het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten erdoor. Stamp grof tot de pompoen een beetje geprakt is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de spekreepjes erover.
Stamppot boerenkool met geroosterde pompoen, spek en walnoten
Boerenkoolstamp met een twist.
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekreepjes in 4-5 min. goudbruin en knapperig. Verhit de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper en roer de warme melk en de boter erdoor.
Zet de pan op laag vuur en meng het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten erdoor. Stamp grof tot de pompoen een beetje geprakt is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de stamppot op 4 borden en verdeel de spekreepjes erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
250 g spekreepjes
150 ml halfvolle melk
50 g ongezouten roomboter
½ basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Dit heb je nodig
pureestamper