Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin
Het basisrecept voor geroosterde pompoen met boerenkool gemaakt? Dan past-a perfect bij deze pasta.
Aan de slag
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de tahin met het citroensap, water en het zout met een vork tot een gladde saus.
Snijd de blaadjes van de peterselie grof en de steeltjes fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de pasta, het citroenrasp, de peterseliesteeltjes en de helft van het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten toe en warm 2 min. mee. Schep de pasta in diepe borden en giet over elk bord een beetje tahinsaus. Bestrooi met de peterselieblaadjes.
Pasta met geroosterde pompoen met boerenkool, walnoten en tahin
Het basisrecept voor geroosterde pompoen met boerenkool gemaakt? Dan past-a perfect bij deze pasta.
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de tahin met het citroensap, water en het zout met een vork tot een gladde saus.
Snijd de blaadjes van de peterselie grof en de steeltjes fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de pasta, het citroenrasp, de peterseliesteeltjes en de helft van het basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten toe en warm 2 min. mee. Schep de pasta in diepe borden en giet over elk bord een beetje tahinsaus. Bestrooi met de peterselieblaadjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkoren penne rigate
1 citroen
7 el tahin
150 ml water
½ tl zout
15 g verse platte peterselie
400 g kikkererwten in blik
1 el milde olijfolie
½ basisrecept geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten