Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
bewaar
bewaar

Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de knoflookbollen overdwars.

Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.

Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin zijn.

Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.

bereidingstipLekker als stamppot, zoek op de site naar 1195694 voor het recept. Of gebruik de groenten voor een pasta en zoek op de site naar 1195691 voor het recept.
variatietipJe kunt in plaats van flespompoen ook Crown- of Kabocha-pompoen gebruiken.
bewaartipJe kunt de afgekoelde pompoen in een luchtdichte bak of zak 2-3 dagen bewaren in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten

Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig