Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de knoflookbollen overdwars.
Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin zijn.
Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
Geroosterde pompoen met boerenkool en walnoten
Handig: in één keer een grote traybake de oven in en in twee porties verdelen. Eet je de ene dag pasta, de andere dag stamp!
hoofdgerecht
null porties
352 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de knoflookbollen overdwars.
Verdeel de pompoen en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¾ van de olie. Rooster 15 min. in de oven tot de pompoen goudbruin is. Schep halverwege om.
Voeg de boerenkool, walnoten en de rest van de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster nog 5 min. tot de boerenkool krokant is en de walnoten goudbruin zijn.
Knijp de tenen knoflook uit de schil en meng met het pompoenmengsel.
bereidingstip:
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kg flespompoenen
2 knoflook
120 ml milde olijfolie
150 g verse boerenkool
200 g ongebrande en ongezouten walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier