Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim
De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie.
Aan de slag
Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.
Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Snijd de knoflook en de salie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Meng de salie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de rest van de olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de walnotenkruim.
Pasta met pompoenblokjes en walnoten-knoflookkruim
Instructievideo - 00:20 min.
Pasta met pompoen en walnoten-knoflookkruim
De ribbels van de mezze rigatoni zorgen ervoor dat de pastasaus goed aan de pasta hecht. En de pompoenblokjes gaan goed met salie.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.
Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Snijd de knoflook en de salie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Meng de salie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van het walnotenkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de rest van de olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de walnotenkruim.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
75 g ongezouten walnoten
5 tenen knoflook
7½ g verse salie
4 el traditionele olijfolie