Pasta pesto met snijbonen en broccoli
Met maar zes ingrediënten zet je iets heerlijks op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim water in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de groenten en pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.
Pasta pesto met snijbonen en broccoli
Met maar zes ingrediënten zet je iets heerlijks op tafel.
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in schuine stukken van 2 cm. Kook de snijbonen in een pan met ruim water in 6 min. beetgaar. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in stukjes van 1 cm. Kook de broccoli de laatste 3 min. met de snijbonen mee.
Hak de amandelen grof. Giet de pasta en groenten af. Meng de pasta met de groenten en pesto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Verkruimel het ontbijtspek erboven en bestrooi met de amandelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta
120 g ontbijtspek
400 g ongesneden snijbonen
500 g broccoli
50 g ongebrande amandelen
125 g verse groene pesto