Pastasalade met gepofte tomaatjes
Door de asperges en tomaatjes even te roosteren in de oven, wordt de smaak alleen nog maar beter.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten tussen de asperges en besprenkel met ¼ van de olie en wat peper. Verdeel de plakjes ham over een tweede met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster. Plaats de bakplaten in de oven, met de ham boven de tomaten. Rooster de asperges, tomaten en ham 15 min. in de oven. Als de ham na 15 min. niet krokant is, laat hem dan 5 min. langer in de oven staan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. op laag vuur goudbruin. Doe het basilicum met steeltjes en de rest van de olie in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water tot hij lauwwarm is. Laat goed uitlekken en meng met de basilicumolie. Meng de tomaten en babyspinazie door de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en wat peper. Verdeel de asperges en krokante ham over de salade.
Pastasalade met gepofte tomaatjes
Instructievideo - 02:16 min.
Pastasalade met gepofte tomaatjes
Door de asperges en tomaatjes even te roosteren in de oven, wordt de smaak alleen nog maar beter.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder de kroontjes van de tomaten. Leg de tomaten tussen de asperges en besprenkel met ¼ van de olie en wat peper. Verdeel de plakjes ham over een tweede met bakpapier beklede bakplaat of ovenrooster. Plaats de bakplaten in de oven, met de ham boven de tomaten. Rooster de asperges, tomaten en ham 15 min. in de oven. Als de ham na 15 min. niet krokant is, laat hem dan 5 min. langer in de oven staan.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten in 3 min. op laag vuur goudbruin. Doe het basilicum met steeltjes en de rest van de olie in het bakje van de staafmixer en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water tot hij lauwwarm is. Laat goed uitlekken en meng met de basilicumolie. Meng de tomaten en babyspinazie door de pasta. Bestrooi met de pijnboompitten en wat peper. Verdeel de asperges en krokante ham over de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g groene asperges
400 g cherrytomaten
8 el traditionele olijfolie
90 g parmaham
300 g mezzi rigatoni nr. 26
50 g pijnboompitten
45 g verse basilicum
100 g babyspinazie
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer