Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas
Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de sjalotten schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoenblokjes, de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 12 min. beetgaar. Giet af.
Rasp ondertussen de cheddar. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken (bechamelsaus). Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en roer de helft van de cheddar en de kaas voor ovengratin erdoor.
Doe de pasta, pompoen en bechamelsaus in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Pasta met flespompoen en kaas
Instructievideo - 03:27 min.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas
Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de sjalotten schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoenblokjes, de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 12 min. beetgaar. Giet af.
Rasp ondertussen de cheddar. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken (bechamelsaus). Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en roer de helft van de cheddar en de kaas voor ovengratin erdoor.
Doe de pasta, pompoen en bechamelsaus in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
800 g koelverse pompoenstukjes
1 tl gedroogde nootmuskaat
300 g Mezzi Rigatoni nr. 26 pasta
150 g cheddar
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
500 ml houdbare halfvolle melk
1 gedroogde laurierblaadjes
1 sachet gemalen nootmuskaat
150 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)