Omelet met aardappel en ui
Deze omelet met aardappel en ui bewijst maar weer dat deze ingrediënten een gouden combi zijn, zowel warm als koud. Lekker met een kleurrijk salade van wortel.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelblokjes en ui 10 min. Schep af en toe om.
Klop ondertussen de eieren met de melk los en voeg de Provençaalse kruiden, geraspte kaas, peper en eventueel zout toe.
Verdeel de aardappelblokjes en ui gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zet het vuur laag en laat 8-10 min. bakken met de deksel op de pan.
Rasp ondertussen de winterpeen grof. Meng met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout. ‘Masseer’ 1 min. met schone handen, zodat de peen wat zachter wordt.
Snijd de omelet in 8 puntjes (per omelet) en serveer met de winterpeensalade.
Omelet met aardappel en ui
Deze omelet met aardappel en ui bewijst maar weer dat deze ingrediënten een gouden combi zijn, zowel warm als koud. Lekker met een kleurrijk salade van wortel.
null personen
400 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappelblokjes en ui 10 min. Schep af en toe om.
Klop ondertussen de eieren met de melk los en voeg de Provençaalse kruiden, geraspte kaas, peper en eventueel zout toe.
Verdeel de aardappelblokjes en ui gelijkmatig over de bodem van de pan en schenk het eimengsel erover. Zet het vuur laag en laat 8-10 min. bakken met de deksel op de pan.
Rasp ondertussen de winterpeen grof. Meng met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout. ‘Masseer’ 1 min. met schone handen, zodat de peen wat zachter wordt.
Snijd de omelet in 8 puntjes (per omelet) en serveer met de winterpeensalade.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g iets kruimige aardappelen
200 g rode uien
4 el milde olijfolie
8 middelgrote eieren
100 ml halfvolle melk
1 tl Provençaalse kruiden
50 g De Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 45+
200 g winterpenen
2 el natuurazijn