Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten
Dit is andijviestamppot in een fris nieuw jasje. Geef 'm een Mediterraans tintje met pesto en cherrytomaten.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de ui met de tomaten 10 min. op middelhoog vuur, breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en doe samen met de basilicumblaadjes, amandelen, ⅖ van de kaas, de rest van de olie en azijn in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto en breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat water toe om de pesto wat vloeibaarder te maken.
Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Meng de melk, pesto en de rest van de kaas erdoor en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken tomaat met ui erover.
Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten
Dit is andijviestamppot in een fris nieuw jasje. Geef 'm een Mediterraans tintje met pesto en cherrytomaten.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
Verhit ¼ van de olie in een grote koekenpan en bak de ui met de tomaten 10 min. op middelhoog vuur, breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en doe samen met de basilicumblaadjes, amandelen, ⅖ van de kaas, de rest van de olie en azijn in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto en breng op smaak met peper. Voeg eventueel wat water toe om de pesto wat vloeibaarder te maken.
Giet de aardappelen af, vang een kopje kookvocht op. Meng de melk, pesto en de rest van de kaas erdoor en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken tomaat met ui erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 rode uien
500 g cherrytomaten
4 el olijfolie mild
1 teen knoflook
15 g verse basilicum
50 g ongebrande amandelen
75 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
1 el witte natuurazijn
100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
400 g koelverse gesneden andijvie
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
pureestamper