Stamppot met geroerbakte spruitjes
Roerbak de spruitjes voor het stampen: dan krijgen ze een nootachtige smaak én houden ze net wat meer bite. Win-win dus!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snipper de ui. Verhit ⅖ olie in de wok op hoog vuur en bak de spruitjes, ui en kerriepoeder 2 min. Roer regelmatig. Voeg het water toe en bak nog 5 min. terwijl je blijft roeren.
Giet de aardappelen af, laat uitlekken in het vergiet en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olie toe en stamp tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de spruitjes erdoor.
Stamppot met geroerbakte spruitjes
Roerbak de spruitjes voor het stampen: dan krijgen ze een nootachtige smaak én houden ze net wat meer bite. Win-win dus!
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Snipper de ui. Verhit ⅖ olie in de wok op hoog vuur en bak de spruitjes, ui en kerriepoeder 2 min. Roer regelmatig. Voeg het water toe en bak nog 5 min. terwijl je blijft roeren.
Giet de aardappelen af, laat uitlekken in het vergiet en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de olie toe en stamp tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep de spruitjes erdoor.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
500 g spruitjes
1 middelgrote ui
5 el milde olijfolie
1 el kerriepoeder
2 el water
150 ml volle melk
Dit heb je nodig
pureestamper