Stamppot met geroosterde prei en gebakken bonen
Deze stamppot heeft alles wat je wil: geroosterde prei en gebakken bonen, sla, kerrie en bieslook. Kortom: de perfecte combi.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in gelijke blokjes van ca. 2 cm. Kook in ruim water in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van ca. 1 cm. Meng met de helft van de olie, de helft van de kerrie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en bak ca. 20 min in de oven knapperig. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook in ca. 1 min. goudbruin. Voeg de bonen en de rest van de kerrie toe en bak ca. 15 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Snijd de kropsla in dunne repen en de bieslook fijn. Giet de knolselderij en aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp met de pureestamper en de melk tot een romige puree. Meng de kropsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de bonen en ⅔ van de geroosterde prei (de rest van de prei bewaar je voor de volgende dag). Garneer met de bieslook.
Stamppot met geroosterde prei en gebakken bonen
Deze stamppot heeft alles wat je wil: geroosterde prei en gebakken bonen, sla, kerrie en bieslook. Kortom: de perfecte combi.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
40 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en aardappelen en snijd in gelijke blokjes van ca. 2 cm. Kook in ruim water in ca. 20 min. gaar.
Was ondertussen de prei en snijd in ringen van ca. 1 cm. Meng met de helft van de olie, de helft van de kerrie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en bak ca. 20 min in de oven knapperig. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook in ca. 1 min. goudbruin. Voeg de bonen en de rest van de kerrie toe en bak ca. 15 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Snijd de kropsla in dunne repen en de bieslook fijn. Giet de knolselderij en aardappelen af en doe terug in de pan. Stamp met de pureestamper en de melk tot een romige puree. Meng de kropsla erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de bonen en ⅔ van de geroosterde prei (de rest van de prei bewaar je voor de volgende dag). Garneer met de bieslook.
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g knolselderij
800 g iets kruimige aardappelen
4 preien
4 el milde olijfolie
1½ el kerriepoeder
2 tenen knoflook
400 g witte bonen in blik
½ kropsla
500 mg verse bieslook
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper