Knolselderijstamppot met rucola en spinazie-tofu balletjes
bewaar
bewaar

Knolselderijstamppot met rucola en spinazie-tofu balletjes

Van knolselderij word je blij! Zeker in een stamppot met rucola. En van die spinazie-tofuballetjes wil je er gegarandeerd meer dan één.

30 min. bereiden / 20 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Laat de spinazie in een zeef ontdooien en druk met een lepel het vocht eruit. Verkruimel de tofu, doe in de theedoek en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Pureer de spinazie, tofu, ⅘ van de kerrie, knoflook, het ei en peper met de staafmixer tot een puree. Vorm er met een ijsschep of natte handen ca. 12 balletjes (per 4 personen) van. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Keer de balletjes halverwege.

Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp samen met de melk en rucola met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de rest van de kerrie met de rest van de olie. Serveer de stamppot met spinazie-tofu balletjes en besprenkel met de kerrie-olie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knolselderijstamppot met rucola en spinazie-tofu balletjes

Van knolselderij word je blij! Zeker in een stamppot met rucola. En van die spinazie-tofuballetjes wil je er gegarandeerd meer dan één.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig