Knolselderijstamppot met rucola en spinazie-tofu balletjes
Van knolselderij word je blij! Zeker in een stamppot met rucola. En van die spinazie-tofuballetjes wil je er gegarandeerd meer dan één.
Aan de slag
Laat de spinazie in een zeef ontdooien en druk met een lepel het vocht eruit. Verkruimel de tofu, doe in de theedoek en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Pureer de spinazie, tofu, ⅘ van de kerrie, knoflook, het ei en peper met de staafmixer tot een puree. Vorm er met een ijsschep of natte handen ca. 12 balletjes (per 4 personen) van. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Keer de balletjes halverwege.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp samen met de melk en rucola met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de kerrie met de rest van de olie. Serveer de stamppot met spinazie-tofu balletjes en besprenkel met de kerrie-olie.
Knolselderijstamppot met rucola en spinazie-tofu balletjes
Van knolselderij word je blij! Zeker in een stamppot met rucola. En van die spinazie-tofuballetjes wil je er gegarandeerd meer dan één.
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de spinazie in een zeef ontdooien en druk met een lepel het vocht eruit. Verkruimel de tofu, doe in de theedoek en pers zoveel mogelijk vocht eruit. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Pureer de spinazie, tofu, ⅘ van de kerrie, knoflook, het ei en peper met de staafmixer tot een puree. Vorm er met een ijsschep of natte handen ca. 12 balletjes (per 4 personen) van. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Keer de balletjes halverwege.
Giet de aardappelen en knolselderij af en stamp samen met de melk en rucola met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de rest van de kerrie met de rest van de olie. Serveer de stamppot met spinazie-tofu balletjes en besprenkel met de kerrie-olie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries spinazie
375 g tofu naturel
500 g iets kruimige aardappelen
800 g knolselderij
2½ el kerriepoeder
1 teen knoflook
1 wit scharrelei
4 el milde olijfolie
150 ml halfvolle melk
80 g rucola
Dit heb je nodig
schone theedoek
staafmixer
ijsbolletjeslepel
bakpapier
pureestamper