Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons van Hugo Kennis
Deze maaltijdsalade is niet alleen verrassend lekker door de wortelpeterselie, champignons en citroen maar het is ook nog eens vegan. Extra smaakvol met zachte geitenkaas en ciabatta.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke frietjes van 1 cm breed en 6 cm lang. Meng met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de champignons en snijd eventueel de grote exemplaren in parten.
Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons 12 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, ⅓ van de peterselie, 1 el citroensap, 1 tl -rasp (per vier personen) en de rode peper toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes van het kropje romaine-sla los, snijd in de lengte in repen en schep om met de rest van de olie. Verdeel samen met de pastinaak over een schaal. Verdeel de champignons erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp. Snijd de ciabatta in plakken en serveer erbij.
Maaltijdsalade met gebakken kastanjechampignons van Hugo Kennis
Deze maaltijdsalade is niet alleen verrassend lekker door de wortelpeterselie, champignons en citroen maar het is ook nog eens vegan. Extra smaakvol met zachte geitenkaas en ciabatta.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in gelijke frietjes van 1 cm breed en 6 cm lang. Meng met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Maak de rode peper schoon en snijd het vruchtvlees fijn. Halveer de champignons en snijd eventueel de grote exemplaren in parten.
Verhit ½ van de olie in een grote koekenpan en bak de champignons 12 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, ⅓ van de peterselie, 1 el citroensap, 1 tl -rasp (per vier personen) en de rode peper toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de blaadjes van het kropje romaine-sla los, snijd in de lengte in repen en schep om met de rest van de olie. Verdeel samen met de pastinaak over een schaal. Verdeel de champignons erover. Bestrooi met de rest van de peterselie en de rest van het citroenrasp. Snijd de ciabatta in plakken en serveer erbij.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g biologische pastinaken
4 el milde olijfolie
1 teen knoflook
30 g peterselie
1 citroen
1 rode peper
750 g biologische kastanjechampignons
1 kropje biologische baby romaine slamix
1 AH Liefde & Passie ciabatta
Dit heb je nodig
bakpapier