Vegetarische brunchburger met broccoli
Burgers als brunch en diner: het kan nu écht!
Aan de slag
Rasp de kaas. Klop de eieren los in een grote kom en schep de broccolirijst en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van het mengsel in hoopjes van 5 cm. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Druk ondertussen met een spatel aan alle kanten aan tot dikke ronde burgers. Maak zo nog een portie totdat je 10 burgers hebt.
Haal ondertussen de blaadjes sla van de paarse krop romaine en halveer. Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de broodjes met de zuivelspread en leg op elke broodje wat sla, een burger, tomaat en tuinkers. Serveer direct.
Vegetarische ontbijtburger met broccoli
Instructievideo - 00:32 min.
Vegetarische brunchburger met broccoli
Burgers als brunch en diner: het kan nu écht!
null porties
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de kaas. Klop de eieren los in een grote kom en schep de broccolirijst en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de helft van het mengsel in hoopjes van 5 cm. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Druk ondertussen met een spatel aan alle kanten aan tot dikke ronde burgers. Maak zo nog een portie totdat je 10 burgers hebt.
Haal ondertussen de blaadjes sla van de paarse krop romaine en halveer. Snijd de tomaten in plakjes. Besmeer de broodjes met de zuivelspread en leg op elke broodje wat sla, een burger, tomaat en tuinkers. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g biologische oude kaas
4 middelgrote eieren
400 g broccolirijst
2 el milde olijfolie
1 krop biologische baby romaine slamix
4 tastytomtomaten
10 mini witte bollen
100 g zuivelspread naturel
1 bakje tuinkers