Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis
Kan je je prei niet kwijt? Maak er net als chef Hugo soep met miso van! Heerlijk en goed gevuld met verschillende paddenstoelen en witte bonen. Daar is echt niks mis(o) mee.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steeltjes van de shiitake en snijd deze fijn. Houd de hoedjes apart. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verdeel de shiitakehoedjes en oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de ¾ van de sojasaus, ⅘ van de zonnebloemolie en de ahornsiroop erdoor. Rooster 15-20 min. in de oven en schep halverwege om.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de preien in ringen en spoel af onder koud stromend water. Giet de witte bonen af. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een (soep-)pan en roerbak de fijngesneden shitakesteeltjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en bak nog 5 min. Schenk er het water bij. Roer door en breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, laat 25 min. op laag vuur koken. Voeg na 20 min. de witte bonen toe. Roer de rest van de sojasaus, sesamolie en de helft van de miso erdoor. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de boter en de rest van de miso in een mengkom en klop met een handmixer 5 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is. Schraap halverwege de zijkanten van de kom, zodat alle boter meekomt. Schep de fijngesneden bieslook door de luchtige boter en bewaar afgedekt tot gebruik.
Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de warme soep over kommen en schep een kwart van de geroosterde paddenstoelen over de erover. Verdeel de rest van de paddenstoelen over het geroosterde brood en verdeel de misoboter erover.
Preisoep met toast en misoboter van Hugo Kennis
Kan je je prei niet kwijt? Maak er net als chef Hugo soep met miso van! Heerlijk en goed gevuld met verschillende paddenstoelen en witte bonen. Daar is echt niks mis(o) mee.
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de steeltjes van de shiitake en snijd deze fijn. Houd de hoedjes apart. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Verdeel de shiitakehoedjes en oesterzwammen over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de ¾ van de sojasaus, ⅘ van de zonnebloemolie en de ahornsiroop erdoor. Rooster 15-20 min. in de oven en schep halverwege om.
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Snijd de preien in ringen en spoel af onder koud stromend water. Giet de witte bonen af. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een (soep-)pan en roerbak de fijngesneden shitakesteeltjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en bak nog 5 min. Schenk er het water bij. Roer door en breng de soep op middelhoog vuur aan de kook, laat 25 min. op laag vuur koken. Voeg na 20 min. de witte bonen toe. Roer de rest van de sojasaus, sesamolie en de helft van de miso erdoor. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Doe de boter en de rest van de miso in een mengkom en klop met een handmixer 5 min. tot de boter luchtig en licht van kleur is. Schraap halverwege de zijkanten van de kom, zodat alle boter meekomt. Schep de fijngesneden bieslook door de luchtige boter en bewaar afgedekt tot gebruik.
Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de warme soep over kommen en schep een kwart van de geroosterde paddenstoelen over de erover. Verdeel de rest van de paddenstoelen over het geroosterde brood en verdeel de misoboter erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g shiitake
150 g oesterzwammen
2½ el sojasaus
2½ el zonnebloemolie
2 el ahornsiroop
50 g ongezouten roomboter
600 g preien
360 g witte bonen in pot
1½ l water
1 el sesamolie
1 el misopasta
7 g verse bieslook
8 sneetjes AH Liefde & Passie speltbrood
Dit heb je nodig
bakpapier
broodrooster