Scrambled tofu met bieslook op toast
Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Verkruimel deze in een kom grof met je handen of met een pureestamper. Voeg de sojadrink de uienpoeder, de gerookte-paprikapoeder en de kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen 4 dikke plakken van het volkorenbrood (per 4 personen). Rooster het brood in een broodrooster.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de rest van de boter toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de scrambled tofu over de geroosterde sneetjes brood. Garneer met de bieslook en peper.
Scrambled tofu met bieslook op toast
Scrambled eggs? Scrambled tofu zul je bedoelen!
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Verkruimel deze in een kom grof met je handen of met een pureestamper. Voeg de sojadrink de uienpoeder, de gerookte-paprikapoeder en de kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen 4 dikke plakken van het volkorenbrood (per 4 personen). Rooster het brood in een broodrooster.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de tofu in 6 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg na 5 min. de rest van de boter toe. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Verdeel de scrambled tofu over de geroosterde sneetjes brood. Garneer met de bieslook en peper.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
75 ml sojadrink ongezoet
½ el uienpoeder
½ gerookte paprikapoeder
1 mespunt kurkuma
4 sneetjes AH Liefde & Passie volkoren speltbrood ongesneden
4 el plantaardige ongezouten boter
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
pureestamper
broodrooster