Scrambled tofu met tomaat
Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.
Aan de slag
Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Scrambled tofu met tomaat
Brunch? Serveer deze veganistische variant op roerei, met frisse tomaat.
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tomaatjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant. Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Veeg de pan schoon met keukenpapier.
Snipper de sjalot. Laat de tofu uitlekken.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. Voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe. Duw de tofu met een spatel in stukjes. Bak 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rooster het brood in de broodrooster.
Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten aan de tak
2 el zonnebloemolie
1 sjalot
250 g tofu naturel
½ tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl gemalen selderiezout
5 g verse platte peterselie
4 sneetjes speltbrood
Dit heb je nodig
broodrooster