Orzo met witte bonen, venkel en miso van Hugo Kennis
Origineel met orzo? Dit recept van Hugo moét je eens proberen! Het mengsel van citroen en miso is het smaakvolle geheim van deze orzo. Lekker met wat knapperige bimi.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het groen van de venkelknol en hou apart. Snijd de venkel in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Snijd eventueel de grote stelen van de bimi in de lengte door. Voeg de venkel, bimi en chilivlokken toe aan de pan en bak 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd de knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep alleen de bimi uit de pan en hou apart. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Doe de bonen erbij, breng aan de kook en kook in ca. 8 min. op middelhoog vuur gaar. Roer regelmatig door.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de miso met het citroensap en -rasp in een kommetje. Snijd de peterselie fijn.
Roer het miso-citroenmengsel en de helft van de peterselie door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bimi erop en warm nog 1 min. mee. Verdeel het venkelgroen, de rest van de peterselie en een citroenpartje erover.
Orzo met witte bonen, venkel en miso van Hugo Kennis
Origineel met orzo? Dit recept van Hugo moét je eens proberen! Het mengsel van citroen en miso is het smaakvolle geheim van deze orzo. Lekker met wat knapperige bimi.
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het groen van de venkelknol en hou apart. Snijd de venkel in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Snijd eventueel de grote stelen van de bimi in de lengte door. Voeg de venkel, bimi en chilivlokken toe aan de pan en bak 4 min. op middelhoog vuur.
Snijd de knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep alleen de bimi uit de pan en hou apart. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Doe de bonen erbij, breng aan de kook en kook in ca. 8 min. op middelhoog vuur gaar. Roer regelmatig door.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de miso met het citroensap en -rasp in een kommetje. Snijd de peterselie fijn.
Roer het miso-citroenmengsel en de helft van de peterselie door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bimi erop en warm nog 1 min. mee. Verdeel het venkelgroen, de rest van de peterselie en een citroenpartje erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
1 venkelknol
3 el milde olijfolie
200 g bimi
½ tl chilivlokken
2 tenen knoflook
360 g witte bonen in pot
300 g orzo pasta
1 vegan groentebouillonblokje
700 ml koud water
1 biologische citroen
2 tl misopasta
10 g platte peterselie