Orzo met witte bonen, venkel en miso van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Orzo met witte bonen, venkel en miso van Hugo Kennis

Origineel met orzo? Dit recept van Hugo moét je eens proberen! Het mengsel van citroen en miso is het smaakvolle geheim van deze orzo. Lekker met wat knapperige bimi.

20 min. bereiden

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd het groen van de venkelknol en hou apart. Snijd de venkel in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. Snijd eventueel de grote stelen van de bimi in de lengte door. Voeg de venkel, bimi en chilivlokken toe aan de pan en bak 4 min. op middelhoog vuur.

Snijd de knoflook fijn. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

Schep alleen de bimi uit de pan en hou apart. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het water toe. Doe de bonen erbij, breng aan de kook en kook in ca. 8 min. op middelhoog vuur gaar. Roer regelmatig door.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de miso met het citroensap en -rasp in een kommetje. Snijd de peterselie fijn.

Roer het miso-citroenmengsel en de helft van de peterselie door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de bimi erop en warm nog 1 min. mee. Verdeel het venkelgroen, de rest van de peterselie en een citroenpartje erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzo met witte bonen, venkel en miso van Hugo Kennis

Origineel met orzo? Dit recept van Hugo moét je eens proberen! Het mengsel van citroen en miso is het smaakvolle geheim van deze orzo. Lekker met wat knapperige bimi.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig