Orzo met gebakken tomaatjes en krokante witte kaas
bewaar
bewaar

Orzo met gebakken tomaatjes en krokante witte kaas

Heerlijk krokant gebakken witte kaas: dat maakt zo'n orzogerecht nog lekkerder.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in dunne halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in parten.

Verhit ⅙ van de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het citroenrasp, de tomaten en oregano toe en bak nog 5 min.

Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Snijd elke plak witte kaas in 4 stukken. Snijd deze stukken in 32 driehoekjes. Haal de driehoeken door de bloem. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de witte kaas, eventueel in delen, in 2-3 min. goudbruin. Keer halverwege.

Giet de orzo af. Snijd het basilicum fijn en meng samen met de rest van de olie door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en verdeel de gebakken tomaat en witte kaas erover. Serveer met de partjes citroen.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Orzo met gebakken tomaatjes en krokante witte kaas

Heerlijk krokant gebakken witte kaas: dat maakt zo'n orzogerecht nog lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig