Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (giouvetsi)
bewaar
bewaar

Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (giouvetsi)

Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm.

Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook, peen en eventueel zout 5 min.

Giet ondertussen de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en tomaten toe aan de pan en schenk het hete water erbij. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer door. Leg de takjes oregano erin.

Roer de orzo erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep alles in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven, tot de orzo gaar is.

Snijd ondertussen de dille grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verkruimel de feta. Haal de orzo uit de oven en verdeel het citroenrasp, de dille en feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.

variatietipJe kunt de feta en de citroenrasp ook over de ovenschotel verdelen en lekker meebakken. Bestrooi na het bakken met de dille.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (giouvetsi)

Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig