Vegan eenpansorzo met witte bonen, venkel en citroen
Voor deze vegan orzo heb je maar één pan nodig! Je maakt 'm in 20 minuten met witte bonen en venkel. Heerlijk met een vleugje citroen en de garnering van dille.
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het venkelgroen van de venkelknollen en bewaar. Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.
Verhit de margarine in een hapjespan en bak de ui, venkel en venkelzaad 4 min. op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de bonen, het bouillonblokje en het kokend water toe, breng aan de kook en kook met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Roer het citroensap, -rasp en de dille door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het venkelgroen en een citroenpartje.
Vegan eenpansorzo met witte bonen, venkel en citroen
Voor deze vegan orzo heb je maar één pan nodig! Je maakt 'm in 20 minuten met witte bonen en venkel. Heerlijk met een vleugje citroen en de garnering van dille.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd het venkelgroen van de venkelknollen en bewaar. Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm.
Verhit de margarine in een hapjespan en bak de ui, venkel en venkelzaad 4 min. op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook en orzo toe aan de ui en venkel in de pan en bak nog 1 min. mee op middelhoog vuur.
Voeg de bonen, het bouillonblokje en het kokend water toe, breng aan de kook en kook met de deksel op de pan in 7-8 min. op middelhoog vuur gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn. Roer het citroensap, -rasp en de dille door de orzo en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met het venkelgroen en een citroenpartje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 venkelknollen
30 g ongezouten plantaardige margarine
1 tl venkelzaad
400 g witte bonen in blik
2 tenen knoflook
300 g orzo pasta
1 vegan groentebouillonblokje
700 ml kokend water
1 citroen
10 g verse dille