Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel
Romige saus die wel veganistisch is? Kan gewoon! Die maak je makkelijk zelf van cashewnoten.
Aan de slag
Laat de cashewnoten 2 uur weken in het water.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de venkelknollen eerst in de lengte doormidden en dan in dunne, halve plakjes.
Doe de cashewnoten met aanhangend water, de laatste teen knoflook, het bouillonblokje en peper in de keukenmachine en pureer in 3-4 min. tot een gladde crème.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de halve sjalotringen 2 min. Voeg het venkelzaad, de venkelplakken en de gesneden knoflook toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Roer de cashewcrème erdoor, breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Voeg de Zweedse balletjes toe en kook 3-4 min. mee.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de rigatoni door de venkelroomsaus, voeg wat kookvocht en de rest van de olie toe tot een smeuïge saus ontstaat.
Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met het achtergehouden venkelgroen.
Rigatoni met romige saus, plantaardige balletjes en venkel
Romige saus die wel veganistisch is? Kan gewoon! Die maak je makkelijk zelf van cashewnoten.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Laat de cashewnoten 2 uur weken in het water.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, bewaar het groen en snijd dit fijn. Snijd de venkelknollen eerst in de lengte doormidden en dan in dunne, halve plakjes.
Doe de cashewnoten met aanhangend water, de laatste teen knoflook, het bouillonblokje en peper in de keukenmachine en pureer in 3-4 min. tot een gladde crème.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de halve sjalotringen 2 min. Voeg het venkelzaad, de venkelplakken en de gesneden knoflook toe en bak al omscheppend 5 min. mee. Roer de cashewcrème erdoor, breng de saus aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Voeg de Zweedse balletjes toe en kook 3-4 min. mee.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de rigatoni door de venkelroomsaus, voeg wat kookvocht en de rest van de olie toe tot een smeuïge saus ontstaat.
Verdeel de pasta over diepe borden. Bestrooi met het achtergehouden venkelgroen.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten cashewnoten
400 ml water
3 sjalotten
3 tenen knoflook
800 g venkelknollen
½ vegan groentebouillonblokje
4 el milde olijfolie
½ el venkelzaad
170 g vegan zweedse gehaktballetjes
300 g rigatoni
Dit heb je nodig
keukenmachine