Vegan traybake met wortel, balletjes en krieltjes
bewaar
bewaar

Vegan traybake met wortel, balletjes en krieltjes

Het leven is al druk genoeg, dus laat je oven het werk doen! 15 min. voorbereidingstijd en de oven doet de rest.

15 min. bereiden / 50 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze, schep om met ⅖ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 50 min. in de oven.

Haal ondertussen 15 g blaadjes van het loof van de bospeen (per 4 personen), de rest van het loof gebruik je niet. Maak de penen schoon. Snijd de uien elk in 8 parten.

Doe het loof in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn. Voeg de rest van de olie, de knoflook en harissa toe en maal tot een gladde pasta. Smeer de penen in met de helft van de harissapasta. Meng de rest van de harissapasta met de soja-gurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de krieltjes na 20 min. uit de oven en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de bospeen, ui en Zweedse balletjes over de lege kant van de bakplaat en rooster nog ca. 30 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Haal de traybake uit de oven. Serveer met de harissa-gurtsaus.

variatietipLiever iets pittiger? Gebruik dan een pittige harissa, het gerecht is dan niet meer veganistisch.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan traybake met wortel, balletjes en krieltjes

Het leven is al druk genoeg, dus laat je oven het werk doen! 15 min. voorbereidingstijd en de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig