Vegan traybake met wortel, balletjes en krieltjes
Het leven is al druk genoeg, dus laat je oven het werk doen! 15 min. voorbereidingstijd en de oven doet de rest.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze, schep om met ⅖ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 50 min. in de oven.
Haal ondertussen 15 g blaadjes van het loof van de bospeen (per 4 personen), de rest van het loof gebruik je niet. Maak de penen schoon. Snijd de uien elk in 8 parten.
Doe het loof in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn. Voeg de rest van de olie, de knoflook en harissa toe en maal tot een gladde pasta. Smeer de penen in met de helft van de harissapasta. Meng de rest van de harissapasta met de soja-gurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de krieltjes na 20 min. uit de oven en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de bospeen, ui en Zweedse balletjes over de lege kant van de bakplaat en rooster nog ca. 30 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven. Serveer met de harissa-gurtsaus.
Vegan traybake met wortel, balletjes en krieltjes
Het leven is al druk genoeg, dus laat je oven het werk doen! 15 min. voorbereidingstijd en de oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de krieltjes schoon, halveer ze, schep om met ⅖ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 50 min. in de oven.
Haal ondertussen 15 g blaadjes van het loof van de bospeen (per 4 personen), de rest van het loof gebruik je niet. Maak de penen schoon. Snijd de uien elk in 8 parten.
Doe het loof in de hakmolen van de staafmixer en maal fijn. Voeg de rest van de olie, de knoflook en harissa toe en maal tot een gladde pasta. Smeer de penen in met de helft van de harissapasta. Meng de rest van de harissapasta met de soja-gurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de krieltjes na 20 min. uit de oven en schuif naar één kant van de bakplaat. Verdeel de bospeen, ui en Zweedse balletjes over de lege kant van de bakplaat en rooster nog ca. 30 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven. Serveer met de harissa-gurtsaus.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende kriel in de schil
5 el milde olijfolie
1 bos bospeen
2 rode uien
2 tenen knoflook
3 el milde harissa
100 ml plantaardige soja gurt ongezoet
170 g vegan zweedse gehaktballetjes
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen