Vegan traybake met pompoen, boerenkool en aubergine
Deze traybake met pompoen, boerenkool en aubergine serveer je met een heerlijke salsa van citroen, pompoenpitten en chilivlokken. Tijd besparen op de dag zelf? De salsa kan je al 2 dagen van tevoren maken!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 3 min. in het midden van de oven. Haal de pompoenpitten uit de oven en schep op een bord.
Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft. Snijd de aubergines in blokken van 2 cm. Snijd de grote krieltjes in 4 parten in de lengte en halveer de kleine krieltjes.
Meng de pompoen, aubergine en krieltjes met ⅔ van de olie en de picadillo. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 5 min. de boerenkool door de groenten en aardappel en bak mee.
Snijd ondertussen de ui in parten, de knoflook doormidden en hak de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe het water, de ui, knoflook, peterselie, ⅔ van de pompoenpitten, het citroensap en -rasp, de chilivlokken en de rest van de olie in een hakmolen en hak tot een grove salsa. Roer de rest van de pompoenpitten erdoor. Haal de groenten uit de oven en serveer met de pompoenpittensalsa.
Vegan traybake met pompoen, boerenkool en aubergine
Deze traybake met pompoen, boerenkool en aubergine serveer je met een heerlijke salsa van citroen, pompoenpitten en chilivlokken. Tijd besparen op de dag zelf? De salsa kan je al 2 dagen van tevoren maken!
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de pompoenpitten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 3 min. in het midden van de oven. Haal de pompoenpitten uit de oven en schep op een bord.
Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm dik en snijd deze plakken door de helft. Snijd de aubergines in blokken van 2 cm. Snijd de grote krieltjes in 4 parten in de lengte en halveer de kleine krieltjes.
Meng de pompoen, aubergine en krieltjes met ⅔ van de olie en de picadillo. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in 30-35 min. gaar. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 5 min. de boerenkool door de groenten en aardappel en bak mee.
Snijd ondertussen de ui in parten, de knoflook doormidden en hak de peterselie grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe het water, de ui, knoflook, peterselie, ⅔ van de pompoenpitten, het citroensap en -rasp, de chilivlokken en de rest van de olie in een hakmolen en hak tot een grove salsa. Roer de rest van de pompoenpitten erdoor. Haal de groenten uit de oven en serveer met de pompoenpittensalsa.
variatietip:
resttip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pompoenpitten
1¼ kg AH Biologisch pompoen
2 aubergines
500 g vastkokende kriel in de schil
6 el milde olijfolie
2 el picadillo
150 g gesneden boerenkool
1 rode ui
1 teen knoflook
30 g verse peterselie
1 citroen
3 el water
1 tl chilivlokken
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hakmolen