Vegan moussaka
Deze moussaka is helemaal vegan door het gebruik van o.a. havermelk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de ui en knoflook fijn. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Bestrijk de aubergine met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen 4 min. Keer halverwege.
Verhit ondertussen 40 g margarine in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend met een garde in scheuten de haverdrink toe. Voeg de oregano en de bouillonblokje toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren tot je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
Verhit ondertussen de rest van de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Voeg de linzen, de rest van de oregano, de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe. Roer goed door en zet het vuur uit.
Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, aubergine, het linzenmengsel en tot slot de bechamelsaus over de ingevette ovenschaal. Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar.
Vegan moussaka
Instructievideo - 11:14 min.
Vegan moussaka
Deze moussaka is helemaal vegan door het gebruik van o.a. havermelk.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de ui en knoflook fijn. Giet de linzen af en spoel onder koud stromend water. Bestrijk de aubergine met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de aubergine in delen 4 min. Keer halverwege.
Verhit ondertussen 40 g margarine in een pan. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur 5 min. garen tot de bloem licht begint te kleuren. Zet het vuur wat hoger en voeg al roerend met een garde in scheuten de haverdrink toe. Voeg de oregano en de bouillonblokje toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Blijf roeren tot je een bechamelsaus krijgt, dit duurt ca. 10 min.
Verhit ondertussen de rest van de margarine in een koekenpan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee. Voeg de linzen, de rest van de oregano, de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe. Roer goed door en zet het vuur uit.
Verdeel achtereenvolgens de aardappelschijfjes, aubergine, het linzenmengsel en tot slot de bechamelsaus over de ingevette ovenschaal. Bak de moussaka in het midden van de oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
420 g linzen in blik
2 el milde olijfolie
60 g ongezouten plantaardige margarine
50 g tarwebloem
500 ml Oatly! haverdrank
2 tl gedroogde oregano
½ X vegan bouillonblokje
400 g tomatenblokjes in blik
500 g aardappelschijfjes
Dit heb je nodig
grillpan
garde
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)